Terug naar vorige pagina

Nieuws

Bouw Rabo Esports Stadium vertraagd door corona: ‘Aan motivatie en energie is geen gebrek’

De coronacrisis is de zoveelste vertraging tijdens de bouw van het Rabo Esports Stadium in de H20 Esports Campus te Purmerend. Na problemen tijdens de bouw gooit nu de wereldwijde pandemie roet in het eten. H20-oprichter Dirk Tuip blijft onverminderd positief.
Het grootste esports-stadion van Nederland neerzetten. Dat is de missie van Dirk Tuip die in 2019 de bouw van het Rabo Esports Stadium binnen de H20 Esports Campus in Purmerend initieerde. Een groot project met als eindstation een centrale plek voor iedere esports-liefhebber, waar zowel recreatieve als competitieve gamers terecht kunnen.

,,We hebben de afgelopen twee weken veel progressie gemaakt met de bouw en de inrichting van het Esports Stadium. Voor die tijd was het een opeenstapeling van tegenslagen’’, vertelt Tuip. ,,Het is een uniek project van ongekende omvang, waar onlosmakelijk ook unieke uitdagingen bij komen kijken. We bouwen geen compleet nieuw gebouw en lopen soms tegen problemen aan die vooraf niet in te schatten zijn.”

Gevolgen coronamaatregelen
De ‘intelligente lockdown’ zorgde ervoor dat alle evenementen op de kalender van H20 afgelast werden, vertelt Tuip: ,,Kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en esports-evenementen werden allemaal geschrapt. Ook ons grootste succes tot nu toe, namelijk het WK virtueel wielrennen van Zwift, werd in de week dat het contract getekend zou worden uit de kalender gehaald.”

Het hield niet op voor H20, want bij twee van de vier leveranciers die betrokken waren bij de mainstage werd een coronageval binnen het bedrijf geconstateerd. ,,Zij moesten in quarantaine, wat natuurlijk opnieuw voor vertraging zorgde. Daar bovenop heeft energieleverancier Liander al maanden vertraging bij het leveren van extra stroomcapaciteit’’, aldus Tuip.

Het hoofdpodium van het Rabo Esports Stadium begint al aardig vorm te krijgen. © H20 Esports Campus

Doorpakken is het motto
Ondanks alles is er de afgelopen twee weken veel gebeurd in het Rabo Esports Stadium, vervolgt Tuip. ,,Vooral aan de mainstage is veel gedaan. De lichten zijn gearriveerd, het podium is gebouwd en het LED-scherm is gemonteerd. We zijn gemotiveerd gebleven en we zitten in de lift qua energie.”

Niet alleen het team van H20 blijft gemotiveerd, maar ook de partijen waar zij mee werken pakken door, licht Tuip toe: ,,Partners houden vertrouwen en dat geeft ons ook weer vertrouwen. Een aantal partners heeft ondanks de coronacrisis toch contracten met ons afgesloten. Dat is geweldig.”

Esports is (nog) geen goudmijn
,,Veel mensen denken dat je met gaming en esports altijd goed zit, maar de markt moet nog veel ontwikkelen. Niet alleen in Purmerend maar ook op andere plekken moeten stappen worden gezet’’, zegt Tuip. ,,Esports lijkt alleen maar goud, maar de markt is nog heel jong en klein. Er moeten veel meer partijen instappen die helpen om esports naar een hoger niveau te tillen in Nederland.”

Opening
Het is nog even de vraag wanneer de deuren van het Rabo Esports Stadium geopend kunnen worden, gezien de huidige coronamaatregelen. ,,We hebben nog een aantal weken nodig om zaken af te ronden, met nieuwe partners zoals Acer, Red Bull, Omen, PlayStation. Het gebouw is ‘coronaproof’, om binnen de richtlijnen stap voor stap te kunnen openen wanneer dat mag. We houden rekening met afstandsprotocollen, schoonmaak, hygiëne en verschillende doelgroepen. De bedoeling is om vanaf 1 juni, volgens de richtlijnen, weer te starten met kleine evenementen en bijeenkomsten.”

Voor het volledige artikel: AD: Bouw Rabo Esports Stadium

Ambitie 4

Opleiding & scholing

In 2040 hebben we voldoende geschikt personeel voor onze bedrijven

Heeft u een vraag of voorstel?
Uw contactpersoon staat voor u klaar.

Jeanine van Schendel
Stuur mij een mail

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!