Terug naar vorige pagina

Nieuws

SDG Nederland – DE DECADE OF TRANSFORMATION START OP 25 SEPTEMBER

SDG Nederland is de beweging van iedereen die bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Nederland. We zijn intussen met meer dan 800 maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en bewonersinitiatieven.

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transities die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.

Tijdens de SDG Action Day zijn er drie rondes met workshops. Deze worden gegeven door de SDG Allianties en door partners uit het SDG-netwerk. Hieronder vind je details per ronde. Wanneer je tickets koopt (via Eventbrite), geef je aan naar welke workshops je wilt.

Workshop 1B) Energie voor de toekomst: Het Paradijs op aarde begint hier! (SDG 7 Alliantie)

Workshop door SDG 7 Alliantie, Stichting SCO, Ministeries EZK, BZK en I&W, TU Delft, UVA, MVO Nederland, Nationale Energiecommissie, Climate Cleanup

Omschrijving
De start van deze interactieve workshop is de documentaire “Het Paradijs op aarde begint in Nederland” die op een eerder moment als basis van de workshop bekeken kan worden. In deze film van 90 minuten worden technologieën, projecten en business concepten uit Nederland belicht waaruit blijkt dat de SDG 7 doelen nog steeds binnen tien jaar haalbaar zijn. De film zal medio juli 2020 beschikbaar zijn. Samen met wetenschappers en ondernemers uit de film worden de deelnemers geïnspireerd en uitgedaagd om mee te denken en nog meer ideeën te verzamelen en uit te voeren. Het doel is daarbij niet om elkaar uit te leggen waarom iets niet kan maar om te helpen hoe het wel kan. Het doel is namelijk met 200 landen in 2015 al bepaald en het is aan ons om met al ons vernuft, ondernemerschap en (financiële)middelen bij te dragen aan deze missie.

Dit haal je uit de sessie
Deelnemers aan de workshop krijgen een inkijk in een verzameling van oplossingen die een betaalbare en aantrekkelijke duurzame energietransitie mogelijk maken. En de workshop geeft het een beeld van oorzaken waardoor de implementatie uitblijft.

Dit wordt er van je verwacht
Een actieve houding van mensen die willen helpen (de getoonde) oplossingen te implementeren. Ook nodigen wij deelnemers uit hun oplossing kort te pitchen en om hulp te vragen aan de andere deelnemers.

Ambitie 9

Energieneutraal

In 2040 hebben we grote stappen gezet richting energieneutraliteit

Heeft u een vraag of voorstel?
Uw contactpersoon staat voor u klaar.

Economisch Platform
Stuur mij een mail

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!