Terug naar vorige pagina

Nieuws

Subsidie beschikbaar voor industriële ondernemingen en havenbedrijven

De provincie Noord-Holland stelt in de periode van 2021 tot en met 2024 ruim € 4 miljoen beschikbaar voor industrie- en havenbedrijven.

Met deze subsidie kun je met je bedrijf maatregelen nemen waarmee je de uitstoot van fijnstof, stikstofdioxide, geur en geluid kan verminderen. Dit moet bijdragen aan een gezonde leefomgeving in Noord-Holland. Tot 14 oktober 2022 kun je je aanvraag indienen bij de provincie Noord-Holland.

Hiermee wil de provincie bedrijven stimuleren om maatregelen te nemen waardoor de luchtkwaliteit verbetert en de overlast van geur en geluid vermindert. De provincie had de subsidieregeling in 2021 ook al opengesteld, maar vanwege het weinig aantal aanvragen heeft de provincie de subsidie nu opengesteld voor álle industrieën en havenbedrijven die hun uitstoot willen verminderen. De subsidie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor elektrificatie van werkvoertuigen, plaatsen van filters, of het plaatsen van geluidschermen.

Subsidie aanvragen
Bedrijven die in aanmerking komen voor deze subsidie kunnen dit tot 14 oktober 2022 aanvragen via deze website van de provincie.

Voor het volledige nieuwsbericht van de provincie, klik hier.

Ambitie 9

Energieneutraal

In 2040 hebben we grote stappen gezet richting energieneutraliteit

Heeft u een vraag of voorstel?
Uw contactpersoon staat voor u klaar.

Economisch Platform
Stuur mij een mail

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!