Terug naar vorige pagina

Nieuws

Website gelanceerd voor regionaal onderzoek

Het delen van kennis is een stuk makkelijker geworden. Op de website Open Research Amsterdam worden onderzoek, kennis en innovatie over Amsterdam en de metropoolregio verzameld en gedeeld. Zo zie je wie met welke thema’s bezig is in de stad en regio. Vind wat je nodig hebt en deel je eigen onderzoek.

Er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan in de Metropoolregio Amsterdam. Onderzoekers, ambtenaren en ontwerpers werken hard om complexe problemen te begrijpen. Problemen die allerlei thema’s en disciplines bevatten die belangrijk zijn voor de slimme, groene en gezonde toekomst van de regio.

Kennis delen via open research

Er wordt al veel samengewerkt, maar toch werken veel organisaties aan onderzoek op dezelfde onderwerpen, terwijl ze dit niet van elkaar weten of elkaars kennis niet weten te vinden. Daarom is er open research – om onderzoek en kennis te delen, verbindingen zichtbaar te maken en samen te werken aan onderzoek in de regio.

Video:

Open research is ideaal om te gebruiken wanneer je met een nieuw thema aan de slag gaat. Je kunt zoeken op en verschillende collecties bekijken, zoals #corona, #circulair, #mobiliteit, #energie.

Insights: achtergrondartikelen
Vanuit de Board gebruiken we open research om onze inzichten en achtergronden te onderbouwen en brengen kennis over de thema’s waar wij aan werken bijeen in verschillende collecties. Al onze publicaties vind je ook op het platform.

Het platform is ontwikkeld door het Chief Science Office van Amsterdam, samen met de kennisinstellingen, de Board en overige partijen uit de Metropoolregio Amsterdam onder de Citydeal Kennis Maken. De site is nog volop in ontwikkeling. We werken samen met alle kennisinstellingen en partijen uit de regio om actuele collecties bij te werken. Dit allemaal om zo up-to-date en evidence-based mogelijk te kunnen werken aan de toekomst van de slimme, groene en gezonde Metropool.

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.

Voor het gehele bericht: Website regionaal onderzoek

Ambitie 1

Samenwerking

In 2040 hebben wij de allerbeste communicatie tussen ondernemers onderling en tussen overheid en ondernemers

Heeft u een vraag of voorstel?
Uw contactpersoon staat voor u klaar.

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!