Terug naar vorige pagina

Project

BEREIKBAARHEID REGIO ALKMAAR, WEST-FRIESLAND, DE KOP VAN NOORD-HOLLAND

"We moeten niet alleen naar onderen kijken, ook boven ons ligt een gebied waar heel veel talent te vinden is en waar heel veel van ons 'eigen' talent zich verder kan ontwikkelen."

Projectvoortgang: Eerste verkenningen gestart

0% compleet

In de Regio Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland wonen veel potentiële werknemers die bijvoorbeeld in de Industrie, de Bouw en de IT van grote waarde kunnen zijn voor onze bedrijven.
Anderzijds zijn in dit gebied ook bedrijven en onderwijsinstellingen (o.a. MBO) gevestigd die aantrekkelijk zijn voor ons ‘eigen’ (jonge) talent.
Onderwijs en ondernemers geven aan dat het bereik van onze gemeente kan worden vergroot, dat een belangrijk deel nu niet wordt benut.

Wat opvalt is dat voor vervolgonderwijs of carrière afreizen naar de regio Amsterdam nu nog de voorkeur heeft. Dit zit hem naar het schijnt met name in het gebrek aan soepele OV-verbindingen richting Regio Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.

Binnen dit project wordt onderzocht of en in welke mate er verbeteringen mogelijk zijn en welke plannen er al liggen als het gaat om het vergroten van de bereikbaarheid richting het ‘bovenliggende gebied’.

Ambitie 5

Bereikbaarheid

In 2040 zijn we binnen 10 minuten in Amsterdam

Ambassadeurs maken zich sterk voor de ambitie of het project.
Vragen kunt u echter stellen via info@economischetoekomst2040.nl

Jaap Buijs

Betrokken partijen

Nieuws over het project

Meer nieuwsberichten

Poll

Zou u een (thema)raadsvergadering bij uw bedrijf plaats willen laten vinden?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!