Terug naar vorige pagina

Project

De gemeente komt naar u toe

Verbeteren van zowel interne processen binnen de gemeente als externe communicatie om ondernemers zo goed mogelijk te helpen.

Projectvoortgang: Interactie fase gestart

40% compleet

Momenteel wordt er op meerdere fronten aan dit project gewerkt. De gemeente Edam-Volendam heeft dienstverlening naar burgers en bedrijven momenteel hoog op de agenda staan. Zo wordt er gewerkt aan een meldingen app (Mijn Gemeente) voor de openbare ruimte. Bij de afdeling publiekszaken lopen er projecten waarin gewerkt wordt aan het verbeteren van de dienstverlening, hoe de wachttijden verminderd kunnen worden, hoe er sneller en beter doorverbonden kan worden en bijvoorbeeld hoe brieven leesbaarder geschreven worden. Ook is er een speciaal Coronaloket en een Startersloket waarin ondernemers rechtstreeks kunnen bellen/mailen voor vragen.

We hebben in Nederland veel verschillende wetten en regels over bouwen, verkeer, wonen, erfgoed, milieu, natuur en water. Om het voor de inwoner eenvoudiger en overzichtelijker te maken treedt in 2021 de Omgevingswet in werking. Het doel van de Omgevingswet is het bundelen van al deze wetten in één wet. Wat er bereikt wordt is dat het voor burgers/ondernemers en gemeente een stuk makkelijker wordt.
Er zijn straks minder vergunningen nodig en procedures worden korter. Alle informatie zal op één plek te vinden zijn. Een ander groot voordeel is: er is meer ruimte voor initiatief! Bij de Omgevingswet horen nieuwe ‘instrumenten’ waaronder de omgevingsvisie.

Kijk op de website van De Omgevingsvisie Edam Volendam voor meer informatie.

Ambitie 1

Samenwerking

In 2040 hebben wij de allerbeste communicatie tussen ondernemers onderling en tussen overheid en ondernemers

Ambassadeurs maken zich sterk voor de ambitie of het project.
Vragen kunt u echter stellen via info@economischetoekomst2040.nl

Marian Tol

Betrokken partijen

Nieuws over het project

Meer nieuwsberichten

Poll

Zou u een (thema)raadsvergadering bij uw bedrijf plaats willen laten vinden?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ideeënbus

Heeft u een goed idee of initiatief om het project aan te vullen of te verbeteren?

mail het ons!